hypalon of pvc

herkennen pvc en hypalon.

als eerst zullen we het verschil uitleggen tussen hypalon en pvc voordat we verder uitlegggen hoe het te herkennen  van welk matteriaal uw boot is gemaakt. zodat u de juiste lijm kan bestellen. Hieronder word elke stof los van elkaar bekeken.

PVC

Ribboten van PVC hebben een dikke van 0.9 mm of 1,2 mm en een treksterkte van 1100 denier. Het materiaal is speciaal  aan beide zijden bekleed met PVC. Zijn met de hand gemaakt, gelijmd en thermische gelast. Het is bewezen dat dit enorm sterk, scheurvrij en waterdicht is. Dit zorgt voor een boot die nagenoeg onafhankelijk is van het weer (excessen van hitte, koude of vochtigheid), brandstof, olie, zonlicht en dagelijkse slijtage.

HYPALON

Is een zeer hoogwaardig, bijzonder weerbestendig elastomeer. Het is bestand tegen ultraviolet straling, ozon, zuurstof, verkleuring , verwering, zuren, basen en zoutwater. Het is schuurbestendig, heeft een hoge chemische en mechanische weestand en is bestand tegen hoge en lage temperaturen. Zijn met de hand gemaakt en gelijmd. Dat alles maakt het weerbestendig en uitermate geschikt voor Ribboten. Hypalon heeft een langere levensduur dan PVC en wordt veel toegepast voor professioneel gebruik.

 

herkennen van de verschillende stoffen.

 

 

Er zijn meerdere verschillende manieren om  te herkennen welke stof het is.

A  visueel Hypalon is aan de achterkant zwart/grijs van kleur en voelt licht rubber achtig. Dus als je de binnekant van de buis/tube zou kunnen zien. En dit  is donker van kleur praten we dus over hypalon.

B Schuur het materiaal ; Hypalon zal mat worden en een stof- en suèdeachtig dutje produceren tegen de slijtage. PVC krast gewoon, blijft glanzend en er is geen verschil in kleur

 

C vegen met oplossingmiddel. Veeg met een reinigingsmiddel over de boot doe dit wel in een goed geventileerde ruimte.  Wij raden methylethylketon  450891 aan maar aceton werkt ook. Hypalon zal een oxidatie en misschien wat kleur op de doek achterlaten, het materiaal zal niet worden aangetast of plakkerig worden. Voor PVC heb je wat kleur op het doek en het oppervlak van het materiaal zal plakkerig aanvoelen. Let op: Voordat u lijm gebruikt, is het voor de beste resultaten belangrijk om oplosmiddel te gebruiken om de te verlijmen oppervlakken voor te bereiden.

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2023 Bootonderdelen24.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel